söndag 18 december 2011

Herrgårdskyckling

När jag var liten åt vi den här maträtten nästan varenda helg, det var veckans "lyxmiddag" och hela familjen fullkomligt älskade det! Tyvärr blev det ju också så att vi föråt oss av det och jag har inte ätit denna gamla favorit på flera år. Men nu när vi är nere i Karlskrona och firar jul tog vi tillfället i akt och dammade av just detta receptet och hela familjen plus respektive åt tills vi höll på att storkna. :)


Herrgårdskyckling
(ca 4 portioner)

4 kycklingfiléer
100g skinka
4 dl crème fraiche
1 dl hackad persilja
2 tsk fransk senap
ca 150g riven ost

Gör så här:
Sätt ugnen på 225°. Stek kycklingfiléerna tills de fått en fin yta, krydda med salt och svart peppar och lägg sedan i en ugnsform. Finhacka skinkan och persiljan. Blanda crème fraiche, skinka, persilja och senap med den rivna osten. Bred blandningen över kycklingfiléerna. Stek i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter. Servera med t.ex. klyftpotatis och sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar