I veckan letade jag runt på nätet efter lite nyttigare pannkakor och snubblade över en hel drös med olika recept på bananpannkaka. Jag fastnade för ett specifikt recept som endast innehöll tre ingredienser - banan, ägg och kvarg. För att vara ett väldigt mycket nyttigare alternativ till pannkakor så var det här faktiskt helt godkänt. De påminner en del om amerikanska pannkakor, fast lite torrare och med smak av banan såklart. Vi serverade våra bananpannkakor med jordgubbar, melon och vaniljkesella vilket passade finfint till!
Bananpannkakor
(ca 4 små pannkakor)
2 bananer
2 ägg
2 msk kvarg (jag använde vaniljkesella)
Gör så här:
Mosa bananerna noga på en tallrik och rör sedan ihop med äggen och kvarget tills det blir en någorlunda jämn smet. Bryn ca 1 dl smet i mitten på en stekpanna tills de fått fin färg på båda sidor.
Servera med t.ex. jordgubbar, olika sorters melon och vaniljkesella.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar