lördag 19 februari 2011

Helgpasta med lövbiff

Jag har tidigare nämnt att jag är tokig i pastasåser och just denna med bl.a lövbiff, soltorkade tomater, champinjoner och basilika är nog minsann den godaste hittills. Tillsammans med ett glas rött vin blir det den perfekta helgpastan!


Lövbiffspasta
(ca 4 portioner)

ca 500g lövbiff
1 burk soltorkade tomater
10-15st färska champinjoner
1 kruka basilika
2 dl crème fraiche
1 dl matlagningsgrädde
1 msk balsamvinäger
1 vitlöksklyfta
salt & svartpeppar
pasta t.ex tagliatelle

Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Skiva champinjonerna, strimla tomaterna och skär lövbiffen i lagom stora bitar/strimlor. Bryn champinjonerna i lite smör tills de fått färg och lägg dem sedan åt sidan. Stek sedan lövbiffen (men inte för länge bara för då blir de sega), salta och peppra. Tillsätt sedan champinjonerna, de soltorkade tomaterna, crème fraiche och grädde. Rör ihop och tillsätt även balsamvinäger och vitlök, låt koka ihop. Krydda eventuellt med salt och peppar om det behövs. Servera med pastan och en god sallad!

6 kommentarer:

  1. Hittade detta recept och provade igår - blev jättebra.

    SvaraRadera
  2. Kanske en dum fråga men när ska man lägga in basilikan? :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hoppsan, det har jag glömt att skriva upp i beskrivningen. Tack för att du uppmärksammade det! Jag har för mig att jag finhackade basilikan och tillsatte den samtidigt som balsamvinägern och vitlöken. :)

      Radera
  3. ska man steka köttet i smör?

    SvaraRadera