måndag 13 februari 2012

Mannerströms kycklingrullader

Efter att ha sett reklamen med Leif Mannerström och hans eviga tjat om kycklingrullader ett antal gånger kände jag tillslut att det faktiskt var dags att pröva dem. Sagt och gjort, igår gjorde jag rulladerna till middag och de var minsann väldans goda. Bra tjatat Leif!


Mannerströms kycklingrullader
(4 portioner)


4 st kycklingfiléer
1 gul lök
1 pkt bacon
2 msk fransk senap (jag använde endast 1 msk)
ca 1 dl hackad persilja
5 dl kycklingbuljong (5 dl hett vatten + 2 msk fond)
1 dl creme fraiche
2 dl grädde
1 msk smör
salt och svartpeppar
grillspett

Gör såhär:
Strimla bacon och lök och stek i smör tills de fått färg. Blanda i senap, persilja och salt & peppar. Skär kycklingen på längden tunt så det blir ca 3-4 delar per filé. Lägg baconblandningen på varje filé och rulla ihop. Sätt i grillspetten så de hålls ihop. Bryn rulladerna i smör tills de fått färg. Tillsätt buljonen och låt puttra i 15 min. Ta ur rulladerna. Häll i creme fraiche och grädde i buljongen och låt värmas upp. Mixa såsen skummig med en stavmixer. Servera med potatis av något slag och sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar