Tacogratäng
(4-6 portioner)
ca 600 g köttfärs
1-1½ påse tacokrydda
1 paprika
2 dl crème fraiche
1 burk tacosås
1 påse tacochips (med ostsmak)
riven ost
Bryn färsen i en stekpanna i lite olja. Tillsätt tacokryddan. Blanda crème fraiche och tacosås (häll i så mycket tacosås som du vill ha) i en skål, hacka paprikan och häll även i den. Lägg tacochips i en pajform eller gratängform och täck hela bottnen. Lägg köttfärsen ovanpå chipsen, och häll sedan över såsblandningen. Lägg på ytterligare ett täckande lager med tacochips och strö riven ost på. Sätt in i ugnen på 200° i 10-15 minuter eller tills osten smält.
Ska göra den här ikväll, verkar vara jättegod :)
SvaraRaderaVad roligt! Hoppas att du tycker om den. :)
SvaraRaderajust vad jag letade efter. vi åt taccos här idag och det blev massor över. så det blir tacco gratäng imorgon eller fredag. tack!
SvaraRaderaNämen, så bra! Det är ju toppen att göra en sådan här gratäng på massa tacorester. :) Hoppas ni tycker om den!
SvaraRaderaSmaskens, lite variation till vanlig tacos!/ Annika
SvaraRaderaPrecis! Tacos är ju något man kan variera en hel del och detta är ett av mina favoritsätt. :)
Raderagooglade taco gratäng och hittade denna gjorde dubbelsats... himmel vilken åtgång fick snabba mig att ta fram matlådan hahaha annars hade jag inte haft nån mat på jobbet...skitgod kommer att bli en favvo
SvaraRaderaHej Annica! Vad kul att du gillade tacogratängen, låter som att du är ungefär lika förtjust i den som jag. ;)
RaderaDet var nog den godaste tacogratäng jag har ätit. Ska göra den imorgon igen för det var ett tag sen sist. Tack för detta väldigt goda recept och idén med att ha taco chips på toppen är ju bara för bra :)
SvaraRaderaHej Anna!
RaderaVad roligt att du tyckt om gratängen! Det är en av mina favoriter också. :) Tack själv för att du kikat in och inspirerats av min blogg!
Mums vad gott!
SvaraRaderaSkulle man kunna få använda bilden på tacogratängen på sin blogg i ett inlägg? Självklart skriver jag att bilden är lånad från din blogg och länkar. :)
Kram!
Visst är det! Ja absolut, du får gärna låna bilden om du länkar. :) Kul att du gillade receptet!
RaderaKram!