Lax- och spenatpaj med fetaost
(ca 6 portioner)
Pajdeg:
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl grahamsmjöl
75 g flytande matfett
0,75 dl naturell yoghurt
Fyllning:
1 påse spenat (ca 65g)
400 g lax
150g fetaost
salt, svartpeppar
Äggstanning:
3 ägg
3 dl mjölk
2 dl riven ost
salt, svartpeppar
Gör såhär:
Blanda ihop alla ingredienserna till pajdegen. Tryck ut i en pajform och ställ kallt ca 10 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Skär sedan laxen i små rektanglar och stek några minuter i olivolja så att den får en fina yta, krydda med salt och svartpeppar eller citronpeppar. Skölj spenaten och lägg den i botten på pajskalet. Lägg sedan laxen på spenaten, tärna även fetaosten och lägg sedan den ovanpå laxen. Vispa ihop alla ingredienser till äggstanningen (smaka av med salt och svartpeppar) och häll över pajen. Grädda pajen ca 25-30 minuter på 225 grader. Servera med sallad!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar