Baconburgare med ciabatta och brie
(6 stora eller 9 små burgare)
(6 stora eller 9 små burgare)
Baconburgare:
ca 600g blandfärs
1 ägg
½ dl matlagningsgrädde
1 paket bacon, klippt i små bitar/strimlor
ca 1 tsk sambal oelek
2-3 pressade vitlöksklyftor alt. 2-3 tsk vitlökskrydda
salt och svartpeppar
Tillbehör:
ciabatta
brieost
sallad
tomat
rödlök
vitlöksås (recept finns här)
Gör så här:
Blanda ingredienserna till burgarna, krydda med salt, svartpeppar och eventuellt vitlökskrydda efter eget tycke och smak. Forma till stora (eller små) burgare och grilla eller stek dem i en stekpanna tills de fått färg och är genomstekta. Servera burgarna med ciabatta, vitlöksås, skivad brieost samt valfria grönsaker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar