onsdag 4 juli 2012

Panerad fisk med gräslöksås

Idag var det Jimmy som stod för middagen under tiden som jag gjorde annat i köket. Det blev panerad fisk med färskpotatis och gräslöksås. Enkelt men ack så gott! Gräslöksåsen blev riktig bra och passade finfint till både fisk och potatis.


Panerad fisk med gräslöksås
(2 portioner)

2 vita fiskfiléer, t.ex torsk, spätta etc.
1 ägg
ströbröd
örtkrydda
salt

Gräslöksås:
2dl crème fraiche
½ msk majonnäs
1 bunt gräslök
örtkrydda
salt

Gör så här:
Vispa ihop äggen till paneringen i en bunke och lägg fiskfiléerna däri, se till att de blir helt täckta av ägg. Häll ut ströbröd på en tallrik och rör ut det tillsammans med lite salt och någon form av god örtkrydda, jag använde till exempel en vitlök- och örtkrydda. Rulla fiskfiléerna i ströbrödet och stek dem sedan några minuter i lite olja i en stekpanna tills det fått färg och är genomstekta.
Blanda ihop crème fraichen och majonnäsen till såsen. Klipp ner en riklig mängd med färsk gräslök och smaka sedan av med salt och örtkrydda (även här använde jag en vitlök- och örtkrydda). Servera fisken med gräslöksåsen och kokt färskpotatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar