torsdag 1 november 2012

Makaron- och köttfärsgratäng

Den här gratängen, gjord på bland annat makaroner och köttfärs, blev resultatet av ännu en improviserad kylskåpsrensning. Det slängdes i lite av det som fanns hemma och sedan var det bara att hålla tummarna för att gratängen skulle bli någorlunda ätbar. Och det blev den, riktigt god till och med!


Makaron- och köttfärsgratäng
(4-6 portioner)

4 portioner fullkornsmakaroner
500-600g köttfärs
1 pkt Arlas Mild ostsås
2-3 rågade msk créme fraiche
3 msk röd pesto
1 pressad vitlöksklyfta
½ tsk sambal oelek
½ tsk kycklingfond
salt och svartpeppar
riven ost

Gör så här:
Koka makaronerna enligt anvisningarna på paketet (men ta gärna upp dem någon minut tidigare då de efterkokas lite i ugnen). Fräs köttfärsen och krydda med salt och svartpeppar. Tillsätt resten av ingredienserna utom den rivna osten och låt puttra samman. Häll upp makaronerna i en ugnsform, fördela köttfärsröran ovanpå och strö till sist över den rivna osten. Ställ in i ugnen tills osten har fått färg och blivit lite knaprig. Servera med sallad!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar