Kycklingpaj med smak av ädelost
(5-6 portioner)
(5-6 portioner)
Pajdeg:
50g rumsvarmt smör
4 dl vetemjöl
1½ dl mjölk
2 tsk bakpulver
Fyllning:
1 grillad kyckling
1 gul lök
1 stor paprika paprikor
6-8 champinjoner
150g smakrik ädelost
1 burk crème fraiche (2 dl)
2 vitlöksklyftor
salt och svartpeppar
Gör så här:
Knåda ihop ingredienserna till pajdegen och tryck ut i en smord pajform. Bena ur kycklingen, ta bort skinnet och dela köttet i småbitar. Hacka lök och paprika och skiva svampen. Stek alltsammans i lite matfett tills det mjuknat något. Krydda med salt och svartpeppar. Blanda i kycklingen och låt steka en stund tillsammans med paprikan, champinjoner och löken. Lägg röran i pajskalet. Blanda ihop ädelosten med crème fraichen, pressa ner vitlöken och bred sedan röran över fyllningen. Grädda i mitten av ugnen på 200°C i ca 15-20 minuter eller tills pajen fått fin färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar