tisdag 10 september 2013

Fantastisk pasta med bl.a kantareller och bacon!

Ikväll åt vi en pasta gjord på bacon, kantareller, champinjoner, småtomater och ruccola. Det kan ha varit en av de godaste pastarätterna som jag gjort här hemma. Alltsammans smaksattes med lite balsamvinäger och röd pesto. Oförskämt gott!


Pasta med bacon, svamp, tomat och ruccola
(ca 4 portioner)

4 portioner pasta
2 paket bacon
1 stor näve kantareller
6-7 st champinjoner
1 ask småtomater
1-2 msk balsamvinäger
1-1,5 msk röd pesto
ruccola

Gör så här:
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Strimla baconet och stek knaprigt, lägg åt sidan på lite papper. Dela svampen i större bitar och stek i lite smör i en stekpanna tills de blivit mjuka, häll över 1 msk balsamvinäger samt tomaterna och låt alltsammans fräsa ihop en stund. Häll sedan i baconet och pastan och rör även i peston, smaka av lite efter egen smak. Häll över önskvärd mängd ruccola och servera med t.ex lite riven parmesan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar