tisdag 29 oktober 2013

Inbakad fläskfilé

I fredags förra veckan lagade jag inbakad fläskfilé till fredagsmyset. Jag hade inte ätit detta sedan jag åt det hos en vän som liten och kände därför att det definitivt var dags att pröva igen. Jag hade en stor klick Crème Bonjour - kantarell i mina knyten men man kan såklart använda vilken smak man vill, eller kanske till och med en bit ädelost istället? Enkelt var det i alla fall och väldigt gott blev det också!


Inbakad fläskfilé
(5 knyten)


500-600g fläskfilé
1 paket smördegsplattor
200g valfri Crème Bonjour eller ädelost
purjolök
1 ägg
ev. sesamfrön

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Putsa och skiva filén i tunna skivor. Salt och peppra, stek i olja. Tina smördegsplattorna och kavla ut en platta till ca 10x10 cm. Lägg några bitar fläskfilé i mitten och bred över en stor klick med ost. Strö även över valfri mängd grovhackad purjolök. Stäng knytena och nyp ihop ordentligt. Pensla med uppvispat ägg och strö över lite sesamfrön. Sätt in i ugnen i ca 20 minuter. Servera med en passande favoritsås (vitlök- eller rödvinssås kanske?) samt potatisgratäng eller liknande.

4 kommentarer: