söndag 6 april 2014

Pulled pork, igen!

Sist vi gjorde pulled pork använde vi i princip endast BBQ-sås som smaksättning, vilket både Jimmy och jag tyckte blev för sötsliskigt. Därför gjorde vi ett nytt försök där vi istället gjorde en egen "rub" av olika kryddor m.m. samt att köttet denna gång fick ligga gotta sig i en blandning av öl, Coca Cola och whiskey. Resultatet blev minsann både godare och mycket mer smakrikt!


Pulled pork


ca 800g fläskkarré
1 gul lök
2 dl Coca Cola
2 dl öl
en skvätt rökig whiskey

Rub:
1-2 tsk sambal oelek
1 st röd finhackad chilifrukt
1 msk spiskummin
1 msk svartpeppar
4 msk tomatpuré/röd pesto
2msk japansk soja
5 st pressade/finrivna vitlöksklyftor
lite salt

Gör så här:
Blanda ihop ingredienserna till rubben och smörj noga in köttet med den. Lägg köttet i en lergryta med lock eller i ett ugnsfast kärl som är tätslutande. Blanda Coca Cola, öl och whiskey och häll över köttet. Klyfta löken och lägg i den. Sätt ugnen på 100°-125° och ställ in köttet i nedre delen i ugnen i ca 7-8 timmar. Om du har möjlighet - vänd på köttet någon gång så att både sidorna hamnar i vätskan. När köttet är klart ska det falla isär när du drar igenom det med en gaffel. Ta ur köttet ur grytan och dra isär det. Smaksätt lite genom att hälla över valfri mängd av vätskan. Servera med valfria tillbehör. Vi åt det dragna fläsket med ciabattabröd, coleslaw, lite BBQ-sås och grönsaker.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar