Smakrik gryta med kycklingkorv
(ca 6 portioner)
(ca 6 portioner)
400-500g kött (t.ex kycklingkorv, kycklingfilé eller fläskfilé)
1 gul lök
1/2 purjolök
1 morot
1 burk marinerade vitlöksklyftor
2 dl lätt-créme fraiche
1 dl vatten
1/2 dl rött vin
en skvätt grädde
3 dl grönsaksmix (ärtor, majs & paprika)
ca 8 champinjoner
1-2 tsk sambal oelek
2 msk röd pesto
1 hönsbuljongtärning
lite kinesisk soja
salt & svartpeppar
Gör så här:
Skär köttet i bitar och stek i en djup panna tillsammans med rapsolja och finhackad gullök. Hacka purjolök, morot och champinjoner i bitar, häll över detta och grönsaksmixen till köttet och låt dem fräsa med en stund. Häll över créme fraichen, de marinerade vitlöksklyftorna + spad, vatten, rödvin och lite grädde. Smaksätt med sambal oelek, peston och soja samt smula i hönsbuljongtärningen. Smaka till sist av med lite salt och svartpeppar. Servera med t.ex bulgur eller ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar