söndag 8 juni 2014

Bönbiffar i pita

Jag försöker att laga lite vegetariska alternativ till middag någon gång ibland och blir då ofta överraskad över hur goda rätter det faktiskt kan bli. Sist gjorde jag väldigt goda och framförallt snabba bönbiffar som vi åt i pitabröd med en god sås och massa grönsaker. Riktigt mättande och smakrika!



Bönbiffar
(ca 6 stycken)

1 pkt kidneybönor (230g, avrunnen vikt)
1 pkt kikärtor (230g, avrunnen vikt)
1 ägg
2 msk potatismjöl
1 tsk salt
2 krm peppar

Gör såhär:
Skölj bönorna och låt rinna av. Mixa till en slät eller nästan slät smet. Blanda med övriga ingredienser till biffarna. Forma biffsmeten till biffar och stek i smör eller olja tills de har fått fin färg på båda sidor. Servera i t.ex. pitabröd men sallad, gurka, tomat och en god sås (välj din kalla favoritsås!).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar