måndag 23 juni 2014

Lasagne med skinka

Idag blev det en variant på lasagne till middag. Istället för den vanliga köttfärsen hade jag rökt skinka varvat med morötter, champinjoner och ruccola. Inte dumt alls!



Lasagne med skinka
(4-5 portioner)

lasagneplattor
ca 800g tomatsås (jag använde ICAs tomatbaserade pastasås denna gång)
ca 150g skinka
2 morötter
3-4 champinjoner
1-1,5 dl matlagningsgrädde
ost
ruccola

Gör såhär:
Värm upp tomatsåsen och krydda med lite vitlökspulver och svartpeppar. Grovriv moroten och blanda i den. Lägg ett lager tomatsåsen i botten på en ugnssäker form. Varva sedan lasagneplattor, tomatsås, matlagningsgrädde, lite riven ost, skinka, skivade champinjoner och ruccola. Avsluta med plattor, tomatsås och riven ost. Sätt in i ugnen på 200° i ca 30 minuter. Servera med färsk ruccola!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar