Langos
(ca 12 stycken)
(ca 12 stycken)
Deg:
25 gr jäst
3 dl ljummet vatten
1 kokt potatis
1 tsk salt
7 del vetemjöl special
Fyllning:
Skalade räkor
Riven ost
Gräddfil
Rödlök
Svart kaviar
Gör såhär:
Deg: Rör ut jästen i ljummet vatten och blanda med riven potatis, salt och vetemjöl. Arbeta till en slät blank, ganska lös deg som får jäsa 35-40 min. Ta upp degen på mjölat bakbord. Arbeta in lite mer mjöl och dela degen i 12 bitar (för 12 port). Kavla ut dem till ovala, platta bröd. Låt dem jäsa ca 10 min på väl mjölat bakplåtspapper. Häll 3-4 cm olja i en tjockbottnad panna och låt den bli het. (Eller värm fritösen till 180 grader. Fritera bröden 2-3 minuter på varje sida, eller till de bli gyllengruna.) Prova med en liten bit vitt bröd. Fritera langosbröden, ett och ett, i oljan någon minut på var sida tills färgen är gyllengul. Lägg upp dem på galler eller hushållspapper.
Fyllning: Smaksätt gräddfil med pressade vitlöksklyftor och lite salt. Lägg det på brödet tillsammans med stenbitsrom, ost, räkor och hackad rödlök. Langosen är godast nyfriterade.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar