Tacopaj med krämig topping
(ca 6 portioner)
(ca 6 portioner)
500g köttfärs
1½ påse tacokrydda
1 dl riven ost
Pajdeg:
50g smör
4 dl vetemjöl
1½ dl crème fraiche
Topping:
2 dl crème fraiche
ca 2 msk tacosås
3 tomater
5-6 st fefferoni
1 dl riven ost
Gör så här:
Sätt ugnen på 250°. Blanda alla ingredienserna till pajdegen och tryck ut den i en smord form med löstagbar kant. Bryn färsen och tillsätt tacokryddan, häll färsen i pajskalet. Hacka tomaterna i cm-stora bitar, strimla fefferonin och strö tomat- och fefferonibitar över färsen. Blanda sedan alla ingredienserna till toppingen och fördela jämnt över tomat/fefferoniblandningen. Avsluta med att strö riven ost ovanpå. Ställ in i ugnen ca 10-15 minuter eller tills pajskalet och toppingen fått en fin färg. Servera med en god blandsallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar