Jag har inte ätit flygande Jakob på flera år men idag slängde vi ihop denna gamla klassiker till middag. Jag hade glömt bort hur lättlagad och förvånansvärt god denna rätt faktiskt är. Egentligen är det ju bara lite chilisås som sätter smak på alltsammans, jag smög dock ner lite sambal oelek också. :)
3 kycklingfiléer
2½ dl matlagningsgrädde
1 dl crème fraiche
1 dl chilisås
½ tsk sambal oelek
1 paket bacon
1 dl salta jordnötter
ev. 1 banan
Gör så här:
Sätt ugnen på 225°. Skär kycklingfiléerna i bitar och stek i olivolja tills de fått färg och är genomstekta, krydda med salt och svartpeppar. Lägg kycklingbitarna i en ugnsform (och sedan skivad banan ovanpå om man vill ha det). Häll matlagningsgrädde, crème fraiche, chilisås och sambal oelek i en skål och rör om tills det är klumpfritt. Häll chilisåsblandningen över kycklingen och sätt in i ugnen ca 15 minuter. Skär under tiden baconet i bitar och stek det knaprigt. När kycklingen är klar i ugnen strör du baconet och jordnötterna ovanpå. Servera med ris och sallad.
Ja det va länge sedan man käkade detta, men gott är det!:)
SvaraRaderaJa, verkligen! Definitivt en rätt som man borde göra oftare. :)
Raderahej råkade snubbla in här på din blogg i går kväll o blev totalt förälskad =)
SvaraRaderaMen nu ubdrar jag vilken tomatsås ska de vara i köttfärssåsen med grönmögelost i?? för jag hittar olika.
Tack på förhand
//Fia
Hej Fia!
RaderaÅh vad roligt att höra, tack!
Oj, länken till tomatsåsen hade visst försvunnit. Men nu har jag uppdaterat köttfärsås-receptet och där finns nu en länk som leder dig till tomatsåsen som jag menar. :)
Tack så jätte mycket.
SvaraRaderaJag går en kur med modifast just nu men ska prova din kyckling och broccoli gratäng nästa vecka när jag börjar äta nåt mål mat/dag igen. då kikar jag in o säger hur de gick om du vill.
//Fia
Okej, vad spännande. Hoppas det går bra för dig!
RaderaJa, gör gärna det! Alltid kul att höra andras åsikter. :)