tisdag 15 januari 2013

Fiskpaket med grönsaker och gräslöksost

När jag var liten och resten av familjen åt fiskgratäng så gjorde mamma alltid fiskpaket till mig eftersom jag inte var så förtjust i gratängen. Om jag inte minns helt fel smaksatte hon fiskpaketen med lite smör och ketchup. Underbart gott tyckte en 10-årig Karin som på den tiden åt det mesta med endast en stor klick ketchup. Idag gjorde jag dock en lite mer avancerad variant med goda grönsaker och en massa gräslöksost. En 23-årig Karin tyckte att det smakade alldeles utmärkt!


Fiskpaket med grönsaker & gräslöksost
(4 portioner)

4 filéer av vit fisk
1 rödlök
½ purjolök
1 tomat
½ paprika
200g Créme Bonjour Gräslök
salt, citronpeppar

Gör så här:
Sätt ugnen på 200°. Lägg ut 4 stora ark av aluminiumfolie. Hacka purjolök, rödlök, paprika och tomat och lägg i mitten på aluminiumfoliet. Skär den tinade fisken 2-4 bitar och lägg den ovanpå grönsakerna, krydda fisken med salt och citronpeppar. Fördela till sist gräslöksosten på de fyra fiskfiléerna och grädda sedan i ugnen i 20-30 minuter eller tills fisken är genombakad. Servera med t.ex pressad potatis eller klyftpotatis.

2 kommentarer: