Grekisk pytt i panna
(4-5 portioner)
(4-5 portioner)
2 stora kycklingfiléer i bitar (marinerade i sweet chili-sås, rött vin, sambal oelek, balsamvinäger, vitlök, salt och svartpeppar)
6-7 potatisar
1 paprika
1 morot
1 rödlök
1 gul lök
2 tomater
1 näve oliver
1 paket fetaost
5-6 champinjoner
salt, svartpeppar och oregano
Gör så här:
Skala och skär potatisen i bitar. Lägg på en stor ugnsform med olivolja, krydda med salt, svertpeppar och oregano. Sätt in i ugnen på 225° i ca 15 minuter. Hacka under tiden paprikan, löken i stora bitar. Skiva även moroten. Efter att de 15 minuterna har gått lägger du nu även på kycklingbitarna, paprikan, löken och moroten och låter alltsammans stå inne i ugnen i sammanlagt 30-45 minuter. Hacka tomaten i stora bitar och skär champinjonerna i bitar. Efter att halva tiden har gått lägger du till sist på tomaterna, oliverna, cgampinjonerna och smulad fetaost. Ta ut plåten när både kyckling och potatis är genomstekta. Servera med en god sås!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar