måndag 14 januari 2013

Indiska kycklingfrikadeller i Vindaloo

Dagens middag spontanbestämdes under veckans mathandling. Jag fick nämligen syn på en indisk grytbas med smak av vindaloo från Santa Maria som jag tyckte lät spännande. Vindaloo är en stark tomatbaserad sås med smaker av bl.a vitlök, ingefära, kanel och citron. Till detta tänkte jag steka kycklingbitar av filé men fick istället syn på billig kycklingfärs och kom på idén att göra kycklingfrikadeller i Vindaloosåsen. Både såsen och frikadellerna blev minsann förvånansvärt goda. Vanligtvis brukar jag inte tycka om sådana här färdiga såser men denna fick faktiskt (efter lite modifikation) två tummar upp!


Indiska kycklingfrikadeller i sås av Vindaloo
(4 portioner)

Kycklingfrikadeller:

400g kycklingfärs

1 msk röd pesto (tomat)
salt, svartpeppar

Vindaloosås:

Santa Marias grytbas Vindaloo
1/2-1 burk kokosmjölk (beroende på hur starkt man vill ha det)

Gör så här:
Blanda ihop kycklingfärsen med peston och krydda rikligt med salt och svartpeppar. Häll upp grytbasen i en liten kastrull, tillsätt kokosmjölken och låt koka upp. Gör små bollar av kycklingfärsen och lägg i såsen. Låt kycklingfrikadellerna koka i såsen runt 20 minuter eller tills de är genomkokta. Servera de indiska frikadellerna med bulgur eller ris och en god sallad.

2 kommentarer: