onsdag 16 november 2011

Kycklinggryta i smak av timjan och citron

Vem uppskattar inte en snabb- och lättlagad kycklinggryta som dessutom är hiskeligt god? Kvällens middag fick bli just en sådan kycklinggryta. Jag använde mig av Arlas crème fraiche med smakerna citron, karljohan och timjan som bas och den var verkligen en riktigt höjdare!


Kycklinggryta i smak av timjan och citron
(ca 4 portioner)

2-3 kycklingfiléer
2 dl smaksatt crème fraiche - citron, karljohan och timjan
1 dl vatten
2 strimlade morötter
5 st skivade färska champinjoner
1 vitlöksklyfta
en bit strimlad purjolök
salt och svartpeppar

Gör så här:
Bryn kycklingfiléerna i lite olja i en djup stekpanna, krydda med salt och svartpeppar. Häll över de strimlade morötterna och låt dem fräsa med någon minut. Tillsätt crème fraiche, vattnen och en pressad vitlöksklyfta. Låt alltsammans koka ihop under lock i någon minut. Häll mot slutet i de skivade champinjonerna och den strimlade purjolöken, låt värmas upp. Servera med ris och sallad.

4 kommentarer:

  1. Mycket gott. Använde Milda mat, lime & rivet limeskal samt en hönsbuljongtärning istället för créme fraichen som jag inte hade hemma. Lade till en strimlad palsternacka tillsammans med moroten & skippade svampen. Succé hos såväl hustru som småbarn.

    Får alltid inspiration efter att ha spanat på din snygga sida.

    /Simon

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det lät riktigt gott det med, jag får minsann se till att pröva din version. :) Härligt att hela familjen tyckte om det också!

      Vad roligt att gillar min blogg. Det uppskattar jag verkligen, tack!

      Radera