Tomatsoppa med minifrikadeller och pasta
(4-6 portioner)
(4-6 portioner)
Frikadeller:
ca 600g köttfärs
1 ägg
1 vitlöksklyfta
en skvätt matlagningsgrädde
salt och svartpeppar
Tomatsoppa:
2 burkar tomater (jag använde en med körsbärs/cocktailtomater och en med krossade tomater)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 stor morot
0,5-1 tsk sambal oelek
1,5 dl grädde
2-3 msk torkad oregano
2-3 msk torkad basilika
1-2 msk citronsaft
en nypa socker
salt och svartpeppar
smör
ca 2 portioner pasta, t.ex fullkornsmakaroner
Gör så här:
Blanda ingredienserna till frikadellerna och ställ sedan åt sidan en stund. Finhacka gullöken och fräs i lite smör, pressa även i vitlöksklyftorna och låt fräsa med en liten stund. Häll över cocktailtomater och krossade tomater. Grovriv moroten och tillsätt även den. Häll i basilika och oregano och låt alltsammans puttra en stund innan du mixar den hyfsat slät med en mixer (beror på vilken konsistens man vill ha). Häll i grädden och sambal oelek och låt soppan koka upp igen. Smaka av med citronsaft, salt, svartpeppar och lite socker. Gör sedan små bollar av köttfärsen och lägg ner i soppan efterhand. När sista frikadellen är nerlagd så låter du soppan koka ca 10 minuter till. Under tiden kokar du pastan enligt anvisningarna på paketet. Häll över pastan i tomatsoppan och sedan är den klar att servera!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar