Marinerad kyckling med nudelsallad och limesås
(2 portioner)
(2 portioner)
2 kycklingfiléer
Marinad:
0,5 dl rapsolja
2 msk sweet chilisås
2 msk balsamvinäger
1 msk soya
1,5 tsk sambal oelek
lite paprikakrydda
Nudelsallad:
ca 150g äggnudlar
1 paprika
2 morötter
1 näve haricot verts eller liknande
1,5-2 msk sweet chili
en liten skvätt soja
Limesås:
1 burk crème fraiche
saften från 1/2 lime
2 finrivna/pressadevitlöksklyftor
salt och svartpeppar
Gör så här:
Blanda ingredienserna till marinaden, lägg kycklingfiléerna och marinaden i en påse och låt marineras minst en timme. Stek sedan filéerna i lite olivolja tills de blivit genomstekta och fått färg. Koka under tiden nudlarna. Hacka paprikan i bitar och grovriv moroten och woka dem tillsammans med haricot vertsen. Häll över nudlarna och smaksätt med sweet chilisås och lite soja och rör om alltsammans.
Blanda ihop ingredienserna till limesåsen, smaka av med salt och svartpeppar och servera sedan såsen tillsammans med kycklingen och nudelsalladen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar