torsdag 29 mars 2012

Lite nyttigare lasagne gjord på keso

Om man försöker att äta lite nyttigare men ändå är riktigt tokig i lasagne kan man göra denna varianten! Det innehåller varken ost/bechamelsås, grädde eller liknande onyttigheter och dessutom är den gjord på spenat- eller fullkornsplattor. Istället för den obligatoriska ostsåsen hade jag istället i keso med smak av paprika (fungerar säkert fint med naturell eller en annan smak också). Mellan de olika lagerna strödde jag även ut massa babyspenat för att få i lite mer grönt. Det hela slutade med en väldigt god och smakrik lasagne där man knappt lade märke till nyttighetstänket. ;)


Lasagne på keso
(ca 6 portioner)

ca 600g köttfärs
1 burk krossade tomater
250g keso (jag använde smaken Grillad paprika)
1 msk balsamvinäger
1 tsk kycklingfond
2 pressade vitlöksklyftor
1/2 paket lasagneplattor (spenat eller fullkorn)
ca 100g babyspenat
lite riven ost
olivolja
salt och svartpeppar

Gör så här:
Sätt ugen på 200°. Bryn färsen i lite olja i en djup stekpanna, krydda med salt och svartpeppar. Tillsätt de krossade tomaterna,  balsamvinäger, kycklingfond och pressa i vitlöksklyftorna. Låt alltsammans puttra ihop en liten stund. Häll till sist i keson och rör om, smaka eventuellt av med lite svartpeppar och salt. Lägg ett tunt lager köttfärsröra i botten på en stor ugnsform, varva sedan lasagneplattor, ett lager köttfärs, strö över köttfärs och lägg på ännu ett lager plattor, upprepa tills köttfärsröran är slut (avsluta med köttfärsröra). Strö sedan över lite riven ost och grädda i ugnen ca 25 minuter, känn efter ifall plattorna har blivit mjuka. Servera med sallad!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar