torsdag 11 augusti 2011

Biffar med cambozolagömma och en jättegod sås!

Som jag nämnt innan fick vi med oss massvis med olika mögelostar hem från min brors bröllop för snart tre veckor sedan. När vi kom hem med all ost frös vi in den det första vi gjorde, dock var vi inte säkra på om det skulle fungera så bra eftersom ost har en tendens att bli grynig när den blivit fryst. Men nu har vi prövat att tina upp bland annat brie och cambozola och de har smakat jättebra och inte blivit grynig alls, toppen!
Till detta recept (utgått från Matplatsen) har jag använt mig av lite av all den cambozolaost vi har i frysen och gjort biffar fyllda med just denna sorts ost. Gudomligt gott! Att fylla biffar med olika sorters ostar slår minsann aldrig fel. Man kan även göra en jättegod sås att servera till biffarna som man gör på dess sky, grädde, lite ost och andra ingredienser.


Köttfärsbiffar med cambozolagömma och god sås
(4 portioner, 8 biffar)

Biffar:
600 g nötfärs
1 dl matlagningsgrädde
1 ägg
ca 4 msk ströbröd
1 tsk salt
svartpeppar
ca 150 g Cambozolaost

Sås:
3 dl matlagningsgrädde
1 dl creme fraiche
1 köttbuljongtärning
några bitar av cambozolaosten
ev. lite maizenaredning

Gör såhär:
Häll grädde, ströbröd, ägg och kryddor i en bunke och låt svälla en stund. Häll gräddblandningen över färsen och blanda ordentligt. Forma 8 st biffar. Skär bort kanterna på osten och dela även den i 8 bitar. Lägg en bit i varje färsbiff, tryck in den i mitten och forma biffen runtom. Stek biffarna i lite olja ca 3-4 min/sida. Lägg dem sedan i en ugnsform och stek färdigt i ugnen, 175° i ca 10-15 min.
Vispa ur stekpannan med grädden och häll i det i en kastrull. Tillsätt cambozolan, creme fraiche och buljongtärning. Låt puttra en stund och red till sist av såsen med lite redning om det behövs. Servera med sallad och potatis eller pasta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar