tisdag 30 augusti 2011

Kyckling- och broccoligratäng

Här kommer dagens middag, en enkel och snabblagad gratäng gjord på bland annat kyckling och broccoli. Jag har aldrig gillat broccoli men av någon anledning har jag under det senaste året blivit tokig i denna grönsak. Kul att man kan ändra sig!


Kyckling- och broccoligratäng
(ca 4 portioner)

ca 600g kyckling
250g broccoli
250g färska champinjoner
2 tomater
2,5 dl matlagningsgrädde
1,5 dl riven ost
2 stora vitlöksklyftor
salt, svartpeppar
ev. någon favoritkrydda

Gör såhär:
Sätt ugnen på 200°. Skär kycklingen i skivor och bryn dem i lite olivolja tills de fått färg, krydda med salt, svartpeppar och ev. någon annan favoritkrydda. Lägg kycklingen på botten i en ugnsform. Dela broccolin i små buketter och lägg ovanpå kycklingen. Lägg sedan de hela champinjonera ovanpå broccolin, skär tomaterna i små bitar och lägg dem överst. Blanda ihop grädde, ost, vitlök samt lite salt och svartpeppar i en skål. Häll sedan gräddblandningen över gratängen och grädda i ugnen ca 15-20 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar