söndag 1 april 2012

Tacogratäng med couscous

Vi försöker att äta någorlunda nyttigare här hemma så det blir en hel del varianter på gamla rätter men med en gnutta nyttighetstänk. Idag gjorde jag en tacogratäng och blandade i lite couscous istället för att äta med tortilliabröd eller tacochips till. Visserligen gjorde jag ett grönsakstäcke med crème fraiche och tacosås, inte det smalaste alternativet kanske men jag använde dock lättcrème fraiche. :)


Tacogratäng med couscous
(ca 6 portioner)

ca 600g köttfärs
1 gul lök
1,5 påse tacokrydda
3 dl vatten
1 dl couscous
6-7 färska champinjoner
1 paprika
2 tomater
1 burk lättcrème fraiche
2-3 msk tacosås
0,5-1 tsk sambal oelek
lite fetaost

Gör så här:
Sätt ugnen på 225°. hacka gullöken. Bryn färsen tillsammans med den hackade löken och tillsätt sedan tacokryddan. Häll i vattnet och sedan couscousen. Låt koka upp och ta sedan av pannan från värmen och låt stå under lock ca 5 minuter. Ställ åt sidan. Hacka paprika och tomater och lägg i en skål. Häll över créme fraichen, tacosås och sambal oelek och rör om. Skiva champinjonerna och blanda i köttfärsröran och häll den sedan i en ugnsform och fördela crème fraiche-röran ovanpå. Smula till sist över lite fetaost (eller vanlig riven ost) och grädda sedan i ugnen 15-20 minuter. Servera med massa sallad!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar