Kycklingfilé med tomatrisoni
(4 portioner)
(4 portioner)
4 kycklingfiléer
ca 300 g risoni
2 msk olivolja
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 burk körsbärstomater påburk, Mutti
1 msk färska örter, t ex basilika, oregano och persilja
2 tsk kycklingfond
½ dl vatten
en stor nypa socker
ev. lite redning
riven parmesanost
salt, svartpeppar & valfri favoritkrydda
Gör så här:
Krydda kycklingfiléerna med salt, svartpeppar och din egna favoritkrydda och bryn i en stekpanna tills de fått färg och är genomstekta. Skala och finhacka löken. Hetta upp oljan i en kastrull och fräs löken mjuk. Pressa i vitlöken och häll på tomaterna. Tillsätt kycklingfond, vatten och socker. Låt såsen sjuda under lock i ca 30 minuter. Rör ner de färska örterna och red eventuellt av såsen lite om det behövs, smaka av med salt och svartpeppar. Koka risonin efter anvisningen på paketet och blanda sedan med tomatsåsen. Riv över färsk parmesan och servera med skivad kycklingfilé.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar