Gul currykyckling med hetta
(ca 4 portioner)
(ca 4 portioner)
2-3 kycklingfiléer
1 morot
½ purjolök
1 paprika
lite mindre än 1 burk kokosmjölk
½ tsk currypaste
2 tsk currykrydda
½ tsk finriven ingefära
2 vitlöksklyftor
1 msk sweet chili-sås
1 msk ostronsås
salt och svartpeppar
½-1 paket valfria nudlar (jag använde shiratakinudlar)
ev. en näve cashewnötter
Gör så här:
Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen och ställ sedan åt sidan. Bryn kycklingen i lite olivolja tills den fått färg och är genomstekt, krydda med salt och svartpeppar. Hyvla moroten i tunna strimlor med en potatisskalare, strimla purjolöken och hacka paprikan i bitar. Låt grönsakerna fräsa med kycklingen i någon minut. Häll över kokosmjölken och tillsätt sedan currpaste, currykrydda, ingefära, pressade vitlöksklyftor, sweet chili-sås och ostronsås. Låt alltsamans koka ihop under en liten stund och smaka ev. av med salt och svartpeppar. Rör i nudlarna (klipp dem lite på mitten så blir det lättare att röra om), strö över cashewnötter och servera sedan.
Sluta aldrig aldrig aldrig att matblogga! Älskar din matblogg! Har hittat så många bra recept som både min man och barn gillar :) En av mina personliga favoriter är köttfärsknytena, helt gudomliga! :D
SvaraRaderaNämen åh, vad glad jag blir av din kommentar! Vad roligt att bloggen kan bidra med lite inspiration. :) Ja, köttfärsknytena är en personlig favorit här hemma också! Tack för dina snälla ord och för att du läser min blogg :)
Radera