Panerad schnitzel med potatismos och gräddsås
(4 portioner)
(4 portioner)
4 skivor schnitzel
1 ägg
1-2 dl ströbröd
olivolja
salt och svartpeppar
Gör såhär:
Krydda först schnitzeln med salt och svartpeppar. Doppa schnitzeln i det vispade ägget och sedan i ströbrödet så att det täcks runt om. Stek i en stekpanna i lite olja tills schnitzlarna fått färg. Servera med potatismos, gräddsås och sallad!
alltså en riktig schnitzel steka man i mycket het olja tills schnitzlarna fått färg.
SvaraRaderaServera med persilja potatis, sallad och citron + råröda lingon som i Österrike
MVH Franz F
Lärare på yrkeshögskolan i GBG
Tycker du ja! Men såhär gör jag. :)
SvaraRaderaÄgd Franz F.
SvaraRaderaDen här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
SvaraRaderaDet serveras rödvinsås till detta på restauranger, dock så vet jag inte ifall de anses som huvudpunkten i detta, men förstärker enormt för att de passar in med konsistenserna så pass bra.
SvaraRaderaGräddsås hur smakar det ihop med de här egentligen, om ni har prövat med rödvinsås och citron. Kai, Arbetslös
Personligen tycker jag att man kan servera sina schnitzlar med vilken sås man vill. :) Och så var det med det!
Radera