tisdag 6 september 2011

Panerad schnitzel med potatismos och gräddsås

Vi hade planerat att göra köttbullar med potatismos och gräddsås till middag igårkväll men så hade Maxi specialerbjudande på schnitzel så det fick bli sådana istället. Dessutom panerade jag schnitzeln så att den blev riktigt krispig och god! Recept på potatismos och gräddsås hittar du här.


Panerad schnitzel med potatismos och gräddsås
(4 portioner)

4 skivor schnitzel
1 ägg
1-2 dl ströbröd
olivolja
salt och svartpeppar

Gör såhär:
Krydda först schnitzeln med salt och svartpeppar. Doppa schnitzeln i det vispade ägget och sedan i ströbrödet så att det täcks runt om. Stek i en stekpanna i lite olja tills schnitzlarna fått färg. Servera med potatismos, gräddsås och sallad!

6 kommentarer:

  1. alltså en riktig schnitzel steka man i mycket het olja tills schnitzlarna fått färg.
    Servera med persilja potatis, sallad och citron + råröda lingon som i Österrike
    MVH Franz F
    Lärare på yrkeshögskolan i GBG

    SvaraRadera
  2. Tycker du ja! Men såhär gör jag. :)

    SvaraRadera
  3. Ägd Franz F.

    SvaraRadera
  4. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  5. Det serveras rödvinsås till detta på restauranger, dock så vet jag inte ifall de anses som huvudpunkten i detta, men förstärker enormt för att de passar in med konsistenserna så pass bra.
    Gräddsås hur smakar det ihop med de här egentligen, om ni har prövat med rödvinsås och citron. Kai, Arbetslös

    SvaraRadera
    Svar
    1. Personligen tycker jag att man kan servera sina schnitzlar med vilken sås man vill. :) Och så var det med det!

      Radera