Chorizofylld kyckling med basilikassås
(4 portioner)
(4 portioner)
4 kycklingfiléer
4-8 skivor tunt skivad chorizokorv
salt och svartpeppar
Basilikasås:
1 burk crème fraiche
1 kruka färsk basilika
2 vitlöksklyftor
en klick flytande honung
lite salt
Gör såhär:
Skär filéerna på mitten och bryn filéer i en stekpanna tills de fått lite färg. Lägg sedan filéerna i en ugnsform och lägg 1-2 skivor chorizo i snittet på kycklingen. Sätt in i ugnen på 200° i ca 15-20 minuter.
Basilikasås: Lägg crème fraiche, basilika och vitlök i en skål och mixa till en jämn röra med en stavmixer. Smaka av med lite salt och en klick honung. Servera såsen tillsammans med kycklingen, lite pasta och massa god sallad!
Låter gott! Det ska vi prova här.
SvaraRaderaTack!
Ja, det tycker jag definitivt att ni ska göra! :)
Radera