tisdag 18 oktober 2011

Chorizofylld kyckling med basilikassås

Härom veckan köpte jag billig chorizokorv att ha som pålägg, det passade sig dock inte riktigt då den var luffttorkad men den kom till stor nytta idag itsället! Till middag gjorde jag nämligen kycklingfilé fylld med just chorizo och det blev väldigt gott, speciellt med basilikasåsen som jag serverade till. Såsen är en riktig höjdare och passar minsann bra till det mesta!


Chorizofylld kyckling med basilikassås
(4 portioner)

4 kycklingfiléer
4-8 skivor tunt skivad chorizokorv
salt och svartpeppar

Basilikasås:
1 burk crème fraiche
1 kruka färsk basilika
2 vitlöksklyftor
en klick flytande honung
lite salt

Gör såhär:
Skär filéerna på mitten och bryn filéer i en stekpanna tills de fått lite färg. Lägg sedan filéerna i en ugnsform och lägg 1-2 skivor chorizo i snittet på kycklingen. Sätt in i ugnen på 200° i ca 15-20 minuter.
Basilikasås: Lägg crème fraiche, basilika och vitlök i en skål och mixa till en jämn röra med en stavmixer. Smaka av med lite salt och en klick honung. Servera såsen tillsammans med kycklingen, lite pasta och massa god sallad!

2 kommentarer:

  1. Låter gott! Det ska vi prova här.

    Tack!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det tycker jag definitivt att ni ska göra! :)

      Radera