söndag 9 oktober 2011

Räkröra till bakad potatis

Hela söndagen har spenderats i tvättstugan och då behövdes såklart något snabbt och gott till middag. I kylen fanns både lite överblivna räkor samt gräddfil och dill så det fick bli en härlig räkröra som vi åt till varsin bakad potatis. Räkröran blev toppen, passade perfekt som tillbehör till potatisen! Kan tänka mig att den gör sig bra på en toast som förrätt också. :)


Räkröra
(3-4 portioner)

200-300g handskalade räkor
1-2 msk majonnäs
2,5 dl gräddfil
1 liten rödlök
0,5 tsk sambal oelek
en klick flytande honung
italiensk salladskrydda
dill

Gör såhär:
Blanda ihop gräddfil, sambal oelek och majonnäs. Finhacka rödlöken, rör i den och räkorna (grovhacka dem om du vill). Tillsätt en klick flytande honung och smaka av med italiensk salladskrydda. Finhacka till sist valfri mängd dill och rör även i detta i räkröran. Servera till t.ex bakadpotatis eller på toast!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar