Pastasås med bacon och kräftstjärtar
(4-5 portioner)
(4-5 portioner)
1 burk kräftstjärtar i lake
1 paket bacon
8-10 st färska champinjoner
2 tomater
1,5 msk balsamvinäger
1 tsk honung
1 stor vitlöksklyfta
2 msk fryst hackad persilja
3-3,5 dl matlagningsgrädde
1 grönsaksbuljong
1 dl valfri riven ost
fetaost
salt, svartpeppar
ev. lite maizena
Gör såhär:
Strimla baconet och stek det knaprigt, lägg åt sidan och låt rinna av på hushållspapper. Låt kräftstjärtarna rinna av, skär tomaterna i bitar och skiva champinjonerna. Fräs tomaterna och och svampen i lite olja och tillsätt sedan balsamvinäger och honung, låt fräsa en stund till. Pressa i vitlöken och häll sedan över grädden. Smula ner buljongtärningen och tillsätt även persiljan, låt puttra någon minut. Häll i baconet, kräftstjärtar och ost, smaka av med salt och svartpeppar. Tillsätt även lite maizena om du vill ha såsen tjockare. Servera med fetaost, sallad och nykokt pasta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar