Scones med morot, havregryn och yoghurt
(3 kakor, 12 bitar)
(3 kakor, 12 bitar)
4 dl vetemjöl
2 dl havregryn
1 dl grahamsmjöl
1 dl rågmjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 stor morot
3 dl yoghurt
1 dl vatten
Gör såhär:
Sätt ugnen på 250°. Blanda ihop alla de torra ingredienserna i en stor skål. Riv moroten fint, tillsätt den och rör om. Häll över yoghurten och blanda. Häll till sist i vattnet och knåda till en deg. Dela upp degen i tre bitar och platta ut dem på en plåt på ett bakplåtspapper, gör även ett kors i varje kaka med en kniv. Sätt in i ugnen 10-15 minuter, kolla med jämna mellanrum så att de inte bränns. Ät med t.ex ost och marmelad!
Tror allt att jag ska testa detta idag.
SvaraRaderaTack för tipset.
Ja, gör så! De är mycket goda. :)
Radera