söndag 23 oktober 2011

Söndagsbrunch - Scones med morot, havre och yoghurt

Eftersom vi vaknade lite senare denna söndagsmorgon improviserade jag ihop lite matiga scones till brunch. Jag försökte göra dem så nyttiga som möjligt och slängde därför i både morot och fullkornshavregryn plus att jag hade yoghurt istället för smör. De blev riktigt goda och saftiga, detta är definitivt mitt nya favoritrecept på scones! Det tar ju heller inte mer än halvtimme från att man börjat baka tills att man har rykande färska scones att kalasa på. :)


Scones med morot, havregryn och yoghurt
(3 kakor, 12 bitar)

4 dl vetemjöl
2 dl havregryn
1 dl grahamsmjöl
1 dl rågmjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 stor morot
3 dl yoghurt
1 dl vatten

Gör såhär:
Sätt ugnen på 250°. Blanda ihop alla de torra ingredienserna i en stor skål. Riv moroten fint, tillsätt den och rör om. Häll över yoghurten och blanda. Häll till sist i vattnet och knåda till en deg. Dela upp degen i tre bitar och platta ut dem på en plåt på ett bakplåtspapper, gör även ett kors i varje kaka med en kniv. Sätt in i ugnen 10-15 minuter, kolla med jämna mellanrum så att de inte bränns. Ät med t.ex ost och marmelad!

2 kommentarer:

  1. Tror allt att jag ska testa detta idag.
    Tack för tipset.

    SvaraRadera