söndag 16 oktober 2011

Fläskfilé i tapenadesås

Bland Zetas produkter finns inte bara god pesto utan även massa tapenader av olika slag. I lördags gjorde jag en en jättegod sås till fläskfilé på just en sådan tapenade, närmare bestämt en utav grovhackad paprika och oliver.


Fläskfilé i tapenadesås
(4-5 portioner)

1 fläskfile, ca 800g
2,5 dl matlagningsgrädde
1 burk créme fraiche
1 msk balsamvinäger
1 burk Zeta tapenade paprika och oliv, grovhackad
2 skivade vitlöksklyftor
en skvätt soya

Gör såhär:
Skär filén i cm-stora bitar och stek dem tills de fått färg och är genomstekta. Häll över matlagningsgrädden, créme fraichen, balsamvinägern, tapenaden, vitlöken och lite soya. Rör om alltsammans och låt puttra några minuter. Servera med sallad och t.ex potatiskroketter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar