måndag 12 december 2011

Kycklingpasta med marinerade vitlöksklyftor

Igår när vi veckohandlade fick jag syn på marinerade vitlöksklyftor i hyllan, det har vi inte ätit på hur länge som helst så en sådan fick följa med hem. Vitlöksklyftorna fick sedan framåt kvällen sätta grundsmaken på en kycklingrätt tillsammans med lite champinjoner, paprika och crème fraiche. Det blev en väldigt smakrik och krämig middag! Vi åt med lite pasta till men ris eller potatis fungerar säkert lika bra.


Kyckling med marinerade vitlöksklyftor
(ca 3-4 portioner)

2 kycklingfiléer
1 burk crème fraiche
1½ dl matlagningsgrädde
1 burk marinerade vitlöksklyftor
4 färska champinjoner
½ röd paprika

Gör så här:
Skär kycklingen i bitar och bryn i en stekpanna tills de fått färg och är genomstekta, krydda med salt och svartpeppar. Häll över créme fraiche, matlagningsgrädde och de marinerade vitlöksklyftorna + spad. Rör om alltsammans och låt puttra ett tag. Skiva champinjonerna och paprikan och tillsätt dem mot slutet. Servera med pasta, potatis eller ris!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar