onsdag 21 december 2011

Nutellapraliner!

Här kommer ännu ett recept på godis till julafton! När jag såg dessa godingar på bloggen Linneas skafferi kunde jag bara inte låta bli att göra dem. Hur gott låter det liksom inte med små praliner gjorda på nutella? De svängdes ihop med ett svisch och har blivit en succé hos alla som hittills smakat dem. :)


Nutellapraliner
(ca 30st små bitar)

2 dl ljus sirap
1 dl socker
1 burk nutella (400g)
5 dl cornflakes
1,5 dl grovhackade slata jordnötter
100g mjölkchoklad + 100g mörk choklad

Gör så här:
Smält sirapen och sockret i en kastrull. Tillsätt sedan nutellan och rör till en jämn smet. Häll i cornflakes (krossa dem en aning med handen) och de grovhackade jordnötterna, rör om. Fördela smeten i en klädd eller smörad ugnsform, låt stå kallt och stelna. Smält chokladen över vattenbad och häll sedan jämnt över svala nutellasmeten. Ställ än en gång kallt tills chokladen stelnat och skär sedan i små bitar.

4 kommentarer:

  1. Hej, det ser verkligen gott ut! Ska man koka det??

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Visst gör det! :) Nej, det räcker om du bara låter det smälta ihop. Men det gör givetvis inget om det skulle börja koka lite.

      Radera
  2. Mina arbetskamrater tackar dig, det blev succé på fredagsfikat :) Kanske gav det dig några läsare till också som bonus!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oh, så roligt att höra! Det är minsann ett par riktigt goda praliner. :) Haha ja, man kan ju alltid hoppas!

      Radera