måndag 12 december 2011

Superenkel lax med crème fraiche-täcke

Den här laxrätten är nog det enklaste jag någonsin gjort och ändå blev den en riktigt lyckad. Endast några få ingredienser är allt som behövs och sedan har man en överraskande god middag! Jag använde mig av en crème fraiche med smak av senap, vitt vin och schalottenlök som jag fördelade över laxen och som sedan fick gräddas i ugnen med lite riven parmesan ovanpå. Riktigt gott och dessutom hur enkelt som helst!


Lax med crème fraiche-täcke
(4 portioner)

4 laxfiléer
1 burk crème fraiche - Senap, vitt vin och schalottenlök
citronpeppar
riven parmesan

Gör så här:
Lägg laxfiléerna i en ugnssäker form, krydda dem med citronpeppar och fördela sedan crème fraichen över laxenbitarna. Riv även lite parmesan över laxbitarna och sätt sedan in dem i ugnen på 200° i ca 20 minuter. Servera med t.ex potatiskroketter och sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar