fredag 30 december 2011

Underbar fiskgryta/fisksoppa!

Tre ord: Gör denna fiskrätt! Tanken var från början att jag skulle göra en fisksoppa men det slutade i att den blev mer grytlik på något vis. God så in i bomben blev den i alla fall, det är det inget snack om! Vi åt även grytan/soppan med ett ciabattabröd att doppa lite i såsen vid sidan om, ett tips bara!


Fiskgryta/Fisksoppa
(4-6 portioner)

ca 400g lax
2 filéer av vit fisk, t.ex torsk eller pangasius
100-150g räkor
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 dl grädde
1 burk tomatsoppa (jag använde Campbells med basilika)
1,5 dl vitt vin
1 morot
1 fiskbuljongtärning
Findus frysta italienska örter (går att ersättas med persilja och oregano)
salt och svartpeppar

Gör så här:
Finhacka både lök och vitlök och fräs sedan i lite smör i en kastrull. Tillsätt grädden och vinet och låt koka upp. Skär under tiden fisken i små kuber och häll i kastrullen, låt sjuda ca 10 minuter (beror på storleken). Skär moroten i stavar och låt även den sjuda med. Tillsätt sedan tomatsoppan och valfri mängd örter. Smula i fiskbuljongtärningen och smaka av med salt och svartpeppar. Häll till sist i räkorna och låt puttra någon minut. Servera grytan med t.ex ett vitlöksbröd eller ciabatta!

2 kommentarer:

  1. Riktigt gott! Tack för inspirationen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Härligt! Alltid roligt att höra att recepten kommer till nytta. :)

      Radera