onsdag 21 december 2011

Ugnsbakad lax med vitlök- och parmesantäcke

Idag gjorde jag ännu en superenkel laxrätt i samma stil som den här. Med en klick smaksatt crème fraiche ovanpå laxen kan man få ihop riktigt goda och snabblagade rätter! Idag fick det bli smakerna vitlök och parmesan och det fungerade utmärkt till laxen. Jag gjorde även några ugnsbakade tomater som blandades med lite olivolja samt salt och svartpeppar och som fick bakas i samma form som laxen. Till alltsammans serverade jag världens godaste potatismos som hittas här!


Ugnsbakad lax med vitlök- och parmesantäcke
(4 portioner)

4 bitar laxfilé
1 burk crème fraiche - vitlök & parmesan
citronpeppar

Gör så här:
Smörj in en ugnsform med lite olivolja och lägg laxfiléerna i den, krydda med citronpeppar. Fördela crème fraichen över filébitarna och sätt sedan in i ugnen i ca 20 minuter på 200°. Servera med t.ex ugnsbakade tomater, potatismos och sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar