onsdag 25 januari 2012

Helstekt oxfilé med täcke av fetaostsås

Den här oxfilérätten åt vi både på nyår och nu till sambons födelsedagsmiddag. Ett väldigt behändigt och enkelt sätt att laga till kött på! Såsen som blir av fetaosttäcket är inte så dum den heller, den måste ni pröva (om inte tillsammans med oxfilé så kanske till en fläskfilé- eller kycklingfilébit).


Helstekt oxfilé med täcke av fetaostsås
(4 portioner)

ca 500-600g oxfilé (eller annat kött/kyckling)
potatisgratäng (recept finns här)
salt och svartpeppar
smör

Fetaosttäcke:
150g fetaost på bit
1 burk crème fraiche
2 vitlöksklyftor
salt och svartpeppar

Gör så här:
Sätt ugnen på 175°. Bryn köttet hastigt i lite smör tills de fått färg runt om och lägg sedan i en ugnsform. Rör ihop ingredienserna till fetaoströran och fördela jämnt över köttet. Sätt in i ugnen med en ugnstermometer i köttet och låt ugnstekas till temperaturen ligger på runt 62°. Skär upp köttet i skivor. Rör om fetaostsröran och servera som sås tillsammans med till exempel lite potatisgratäng och en god sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar