Pitabröd
(6 stycken)
(6 stycken)
25g jäst
2 dl ljummet vatten
0,5 dl ljummen mjölk
0,5 msk socker
0,5 tsk salt
1 msk olivolja
6 dl mjöl
Gör så här:
Smula jästen i en bunke. Häll vatten och mjölk över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt socker, salt och olja. Arbeta in mjölet lite i taget och arbeta degen ca 5 minuter. Om du använder maskin - låt maskinen jobba med degen ordentligt och tillsätt inte all mjöl på en gång. Var försiktig med mjölet, det är bättre med för lite än för mycket. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.
Vänd upp degen på lätt mjölat bakbord och dela den i 10-12 bitar. Kavla ut varje bit till rundlar, ca 14 cm i diameter. Sätt ugnen på 225°. Lägg bröden på bakpappersklädd plåt och jäsa ytterligare 20-25 minuter under bakduk. Grädda bröden mitt i ugnen 8-10 minuter. Låt svalna på galler och fyll dem sedan med valfria tillbehör.
Hur mycket vetemjöl?
SvaraRadera6 dl!
Radera