söndag 15 januari 2012

Smörgåstårta med tonfisk och curry

Häromdagen tittade jag på det här klippet på YouTube med matlagningshumor på hög (låg?) nivå och blev då lite sugen på att göra en egen smörgåstårta. I helgen har vi varit i Karlskrona och då tog jag tillfället i akt och gjorde en tårta med smak av curry och tonfisk. Den här varianten blir väldigt saftig om den får stå i kylen över natten, dessutom är den hur god som helst och mycket enkelt att göra!


Smörgåstårta med tonfisk och curry
(ca 12-14 portioner)


2 paket hönökakor
3 dl vispgrädde
2,5 dl majonnäs
3 dl gräddfil
4 burkar tonfisk
1 purjolök
1 tsk salt
6-8 tsk curry

Dekoration: Räkor, ägg, gurka, tomat, ost

Gör så här:
Vispa grädden lätt och blanda sedan i majonnäsen och gräddfilen. Finhacka purjolöken och blanda även i den. "Mosa" tonfisken till små bitar och rör ner i smeten. Krydda med salt och curry, smaka av efter eget behov. Lägg ut två halvmånar mot varandra på ett stort fat och fördela ut tonfiskblandningen på fyra lager. Låt tårtan stå i kylen över natten under plastfolie. Dekorera smörgåstårtan innan servering med gurkskivor, körsbärstomater, ost, handskalade räkor och ägg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar