Köttfärspaj
(ca 4-6 portioner)
(ca 4-6 portioner)
Pajdeg:
50g rumsvarmt smör
4 dl vetemjöl
1½ dl mjölk
2 tsk bakpulver
Köttfärsröra:
ca 600g köttfärs
1 gullök
3/4 burk krossade tomater
1 msk balsamvinäger
några droppar soya
2 vitlöksklyftor
0,5-1 dl matlagningsgrädde
1 liten röd paprika
valfri mängd majskorn
valfri mängd champinjoner
1 förpackning fetaosttärningar i marinad
riven ost
salt och svartpeppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°. Blanda alla ingredienserna till degen och knåda samman till en smidig deg. Tryck sedan ut degen jämnt över en pajform.
Bryn färsen tillsammans med den finhackade gullöken, krydda med salt och svartpeppar. Tillsätt krossade tomater, balsamvinäger, pressade vitlöksklyftor, matlagningsgrädde och en skvätt soya. Låt alltsammans puttra en stund tills vätskan minskat rejält (annars kan pajen bli lite blaskig). Häll mot slutet i skivade champinjoner, hackad paprika och majskorn och rör om. Lägg över köttfärsröran i pajskalet (blir det lite köttfärsröra över kan man alltid frysa in och ha till middag/lunchlåda en annan dag). Fördela fetosttärningarna över pajen och strö sedan riven ost ovanpå. Sätt in i ugnen 20-25 minuter. Servera med en god blandsallad.
Å så himla mycket gott du har här! Vilken guldklimp jag hittat :)
SvaraRaderaTack!
Mvh Cecilia
Hej Cecilia! Vad roligt att du tycker om min blogg! Tack så hemskt mycket för dina snälla ord. :)
Radera