söndag 8 januari 2012

Kycklingfilé med ädelostsåssås och mozzarellasallad

Den här goda middagen svängde jag ihop till middag i lördags. Vi har fortfarande hela frysen full med olika ädelostar från brorsans bröllop i somras så en bit av dem fick bli grund till en riktigt god och krämig sås som jag serverade med lite stekt kycklingfilé, pasta och en mozzarella/tomatsallad.


Kycklingfilé med ädelostsås
(2 portioner)

2 kycklignfiléer
salt och svartpeppar
valfri favoritkrydda (jag använde en pesto-krydda från Ölands örtagård)
olivolja

Ädelostsås:
ca 150g ädelost
2 dl matlagnings- eller vispgrädde
0,5-1 tsk kycklingfond
ev. 1-2 msk maizenaredning

Gör så här:
Krydda kycklingen med salt, svartpeppar och valfri krydda. Genomstek i en panna på låg värme och skär sedan upp i skivor. Smält ädelosten till såsen i en kastrull, tillsätt grädde och fond och låt koka upp. Red av med lite maizena om det behövs. Servera kycklingen med såsen och t.ex lite pasta och sallad.

2 kommentarer:

  1. Kyckling, ädelost o pasta är en underbart god kombination :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kan inte annat än att hålla med Anneli! :)

      Radera