onsdag 25 januari 2012

Underbar chokladfondant!

Har ni inte gjort chokladfondant borde ni definitivt göra det nu, på en gång! Receptetet på dessa godingar hittade jag hos Kalasgott och fondanten betstår av både mörk och vit choklad. De blev gudomligt goda och hade en perfekt konsistens! Dessutom var de inte alls lika svåra att göra, vilket fondanter i allmänhet brukar vara, så det var ju definitivt ett stort plus. :)


Chokladfondant
(ca 6 stycken)

125g hackad mörk choklad
125g hackad vit choklad
100g smör
3 msk grädde
3 msk mjölk
1,25 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
0,75 dl strösocker

Gör så här:
Smält choklad och smör tillsammans med mjölk, grädde och cointreau över vattenbad. Sikta vetemjöl och vaniljsocker och rör ned det i den smälta chokladsmeten. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Vänd ned äggvispet i chokladsmeten. Häll över smeten i en spritspåse eller låt den ligga kvar i bunken, och låt smeten stå i kylen ett par timmar. Spritsa eller skeda upp smeten i 6st oljade portionsformar, t.ex. muffinsplåt eller bruléeformar. Grädda fondanterna i mitten av ugnen i 220 grader, ca 13-15 min. Ät i formarna eller stjälp försiktigt upp på ett fat. Servera med glass eller grädde!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar