Chokladfondant
(ca 6 stycken)
125g hackad vit choklad(ca 6 stycken)
125g hackad mörk choklad
100g smör
3 msk grädde
3 msk mjölk
1,25 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
0,75 dl strösocker
Gör så här:
Smält choklad och smör tillsammans med mjölk, grädde och cointreau över vattenbad. Sikta vetemjöl och vaniljsocker och rör ned det i den smälta chokladsmeten. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Vänd ned äggvispet i chokladsmeten. Häll över smeten i en spritspåse eller låt den ligga kvar i bunken, och låt smeten stå i kylen ett par timmar. Spritsa eller skeda upp smeten i 6st oljade portionsformar, t.ex. muffinsplåt eller bruléeformar. Grädda fondanterna i mitten av ugnen i 220 grader, ca 13-15 min. Ät i formarna eller stjälp försiktigt upp på ett fat. Servera med glass eller grädde!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar