måndag 25 juni 2012

Enkel potatissallad

Jag är inte jätteförtjust i vanlig kokt potatis men däremot tycker jag att nypotatis/färskpotatis är väldigt gott. Dessa små potatisar är perfekta att göra en fräsch potatissallad av och servera till sommarens alla grillmiddagar. Den här varianten är väldigt enkel och kräver inte inte så många ingredienser. Ett gott tillbehör till kött, kyckling och korv eller till ett vegetariskt alternativ!


Enkel potatissallad
(ca 4 portioner)

ca 8 stycken kokta nypotatis/färskpotatis
1 burk (2 dl) crème fraiche
1 stor rödlök
valfri mängd gräslök
salt och svartpeppar
örtkrydda av något slag

Gör så här:
Skär potatisen i bitar och lägg i en bunke. Häll över crème fraichen och rör om. Finhacka rödlöken och klipp valfri mängd gräslöken i små stavar och blanda sedan även i detta. Smaka till sist av med salt och svartpeppar och någon form av örtkrydda. Servera med valfria tillbehör.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar