tisdag 12 juni 2012

Timjan- och citronbiffar

Nu har vi äntligen fyllt på kylskåpet efter att inte ha handlat på nästan tre veckor. Man klarar sig förvånansvärt länge på sådant som ligger gömt i kyl och frys! Idag blev det en frisk middag bestående av biffar med smak av timjan och citron. Biffarna blev riktigt goda och fick en fräsch smak av citronen. När jag gör frikadeller kan det hända att jag river i lite citronskal just för den friska smakens skull. Den här gången var jag dock inte sugen på tomatsås utan gjorde en gräddig variant som även den fick smak av timjan. Jag serverade även biffarna med lite ugnsbakade körsbärstomater, recept på dessa finns här.


Timjan- och citronbiffar
(ca 4 portioner)

Biffar:
ca 600g köttfärs
½ dl matlagningsgrädde
1½ msk röd pesto
ca 2 tsk torkad timjan
1 msk finrivet citronskal
salt och svartpeppar
olivolja

Gräddsås med timjan:
1 dl vatten
2 dl grädde eller matlagningsgrädde
1-1½ tsk koncentrerad kycklingfond
ev. lite maizenaredning
torkad timjan
salt och svartpeppar

Gör så här:
Blanda ingredienserna till biffarna och krydda rikligt med salt och svartpeppar. Forma till små biffar och stek i en panna lite olja tills de fått fin yta och lägg sedan åt sidan. Häll vattnet i stekpannan och vispa ur den så att du tar vara på det som blivit över från stekningen. Tillsätt sedan grädde och smaka av med salt, svartpeppar och timjan. Låt koka upp och tillsätt eventuellt lite maizena för att reda av såsen. Lägg sedan biffarna i såsen och låt dem koka med en liten stund. Servera biffarna och såsen med pasta eller bulgur samt en god sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar